Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

Hlasujte a soutěžte o hudební dárek

11. 11. 2009 23:40
Rubrika: Šmrncparáda | Štítky: hudba , Proglas , rozhlas , soutez

I tentokrát zazněly ve Šmrncu tři písničky. Hlasujte pro jednu z nich, nejúspěšnější zazní také příští týden. Z čeho dnes můžete vybírat?

1. Schola Drahotuše, Pod ochranu Tvou

Schola z Drahotuší kousek od Hranic na Moravě hraje převážně autorský repertoár. Několik jejich písné najdeme ve zpěvníku Hosana (autorky Bára Panáčková a Helena Strnadlová). Internetové stránky kapely jsou bohužel nyní mimo provoz. Jak je na tom v současnosti kapela nevím.

 


2. N. D. E., Dokonané

Bratislavští N. D. E. zcela ovládli minulé kolo a postoupili tak do kola šestého. Jejich melodický rock je nesmírně chytlavý. Schválně si poslechněte píseň Dokonané v dnešním Šmrncu a minulém a najděte ve skladbách 10 rozdílů.

 

 

 

3. John Michael Talbot, Love one another

Tento zajímavý křesťanský písničkář, který se narodil v Oklahoma city, letos slaví 55. narozeniny. John začínal v 60. letech ve skupině Mason Proffit se svým bratrem Terrym. Potom se ale obrátil k Bohu, vstoupil k františkánům jako laik a jeho písně směřují k Bohu. Založil komunitu Společenství bratrů a sester. Kromě zpívání je také učitelem a plodným spisovatelem.

 

 

 

 

Aby se vám lépe vybíralo, můžete si písničky pustit ze záznamu Šrmcu 006, který najdete v audioarchivu. Hlasovat můžete pomocí formuláře.

Zobrazeno 1542×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio