Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

Osmé kolo Šmrncparády

26. 11. 2009 13:59
Rubrika: Šmrncparáda | Štítky: hudba , Proglas , rozhlas , Šmrnc

V osmém kole Šmrncparády můžete hlasovat pro Third day, Vocativ, nebo pro Spirituál kvintet. Všechny tři kapely nabídlo poslední vydání magazínu Šmrnc. Poslechnout si je můžete v audioarchivu .

1. Third day, Come on Back to me

Americká skupina Third day získala tři ceny Grammy a 22 cen Dove Awards. Kapela hraje chvály ve stylu jižanského rocku. Skupina hraje od 90. let minulého století. Byla založená hlavním zpěvákem Macem Powellem a kytaristou Markem Lee. Oba toužili hrát v kapele, kde by mohli vyjadřovat svoji víru v Boha. Začali hrávat v kostele, ale později se jejich hraní rozšířilo na klubové scény. Od té doby vydali celou řadu alb. Spolupracovali na hudbě k několika filmům, například i ke známému  dílu Mela Gibsona Passion of the Christ.

 

2. Vocativ, Strach

V roce 1992 vznikla v Kutné Hoře dětská křesťanská kapela Zvonky. Členové skupiny rostly a s nimi rostly i jejich písně. Od jednoduchých písniček s kytarou přes folk až k současnému rocku. V roce 2002 skupina přešla od názvu Zvonky k současnému Vocativ.

 

 

3. Spirituál kvintet, Sedmá pečeť

Spirituál kvintet s písní z nového alba minule zvítězil. Apokalyptická vize Jiřího Cerhy a Miloše Rejchrta se tak znovu uchází o vaši přízeň.

 

 

 

Hlasovat můžete zde. Z došlých hlasů jsme vylosovali Vojtu Trmače. Gratulujeme, může se těšit na CD.

 

Zobrazeno 1188×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio