Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

Už je nejvyšší čas: jaké vybrat vánoční dárky?

18. 12. 2009 10:40
Rubrika: Tipy

Předvánoční čas s sebou kromě radostného čekání na narození Božího Syna přináší taky nějaké to trápení. Uklidit, upéct, sehnat toho správného kapra, rovný a košatý strom a co je nejtěžší: vymyslet, vyrobit či vybrat úžasné, překvapující, vhodné, praktické, hezké a finančně dostupné dárky.

Dárky pro všechny příbuzné, přátele, kamarády a kamarádky, chudé, známé i neznámé. Jak je dárky vybírat? Nejlepší je, když zapomenete na „povinnost“ obdarovat své blízké a hned na začátku si připomenete, že dárky nekupujete proto, že musíte, ale proto, že chcete druhému udělat radost.

A jsme u toho. Znáte člověka, pro kterého dárek vybíráte? Co má rád? Nezmínil se v poslední době o něčem, co by potřeboval nebo co by ho potěšilo? Jaké má koníčky? Co mu schází? Zkuste se porozhlédnout po kuchyni. Možná se mamince rozbila oblíbená mísa a potřebovala by novou. Možná pije čaj ze starého oprýskaného hrnečku a zasloužila by si zbrusu nový, barevnější. Třeba se jí nedávno polámala žehlička nebo mixér, na které byste mohli se sourozenci složit. A co táta? Možná si při práci v dílně postěžoval, že mu chybí pořádné nářadí. Třeba by uvítal nové potahy do auta. Anebo si večer rád sedne k zajímavé knížce o tom, co ho nejvíc zajímá.

Sourozence možná potěší předplatné jejich oblíbeného časopisu na příští rok. Co takhle koupit jim lístek do kina? Nebo nějakou zajímavou hru, při které můžete trávit společný čas: oblíbenou deskovou hrou jsou Osadníci z Katanu, zkusit můžete Scrabble. Až se venku oteplí, mohli byste si na zahradě zahrát petanque.

A pak jsou tu kamarádi a kamarádky. Vy sami je nejlépe znáte, jistě budete tušit, co je ta správná volba. Dívky budou mít radost z hezké sponky do vlasů nebo z polštářku, ke kterému se mohou večer přitulit J Neurazí je určitě ani zápisník, do kterého by mohly zvěčnit své nápady nebo všední i nevšední zážitky. Ten můžete navíc zpestřit tím, pokud původní desky polepíte dekorativním papírem anebo vymyslíte jiné zajímavé zdobení. A co pro kluky? Co takhle lístky na hokej? Zajímavou knížku, CD nebo stylovou čepici? No a poslední možností, kterou můžete v případě nouze podarovat téměř kohokoli, je kosmetika. Zajdete do drogerie a nakupte mýdla, šampóny, voňavky… Ale vždycky s mírou! Vybírejte nejlépe tu značku, o níž víte, že ji dotyčný rád používá.

Ale pro vánoční dárky nemusíte mířit jenom do obchodu. Co takhle něco vyrobit? Záleží už na vaší fantazii, jak si s touto výzvou poradíte. Tvořivosti se meze nekladou. Holky mohou malovat na hedvábí nebo kamarádce nabatikovat šmrncovní tričko. Můžete vybrat ty nejhezčí společné fotky z uplynulého roku a vyrobit kalendář na příštích dvanáct měsíců. Šablony pro závěsné i stolní kalendáře, do nichž pak fotky nalepíte, můžete koupit v obchodě. Šikovný grafik si je může vyrobit i sám na počítači. Vyřádit se můžete také na výrobě vánočních přáníček. Krásná jsou ta z ručního papíru.

Mimochodem, máte vlastní tipy na vánoční dárky? Poradit můžete i ostatním v diskuzi. Tak směle do toho :-)

Zobrazeno 925×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio