Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

Stryper, Bétel a Rišo Čanaky ve Šmrncparádě

14. 1. 2010 10:05
Rubrika: Šmrncparáda | Štítky: hudba , Proglas , Šmrnc

Ovlivněte, co se bude v příštím Šmrncu hrát. Kromě toho můžete sami navrhnout, koho byste rádi ve Šmrncparádě slyšeli. Máte-li vlastní scholu nebo skupinu, můžete poslat svoje nahrávky a pokusit se zápolit s těmi nejjasnějšími hvězdami na poli křesťanské hudby. Naše emailová adresa: [email protected]

1. Bétel, Vítej

Brněnská skupina Bétel vznikla okolo dvou výrazných autorů Honzy Jonáše Zaplatila a Dana Žákovského. Jejich písně najdete ve zpěvnících Hosana. Skupina vznikla jako společenství spřátelených muzikantů v roce 2002. Hrají a zpívají písně, do kterých se promítá život z víry všech jejich členů. Natočila dvě výborná alba: Řádek mezi řádky a Když myšlenky bubnují. Z prvního jmenovaného přinášíme vánoční píseň Vítej, která minulé kolo Šmrncparády vyhrála.

 

2. Stryper, Calling on you

Obrázku se nelekejte, číst a poslouchat chvíli vydržte. :-) Americká heavy metalová kapela Stryper - známá jako žluto-černé komando - se na scéně objevila v 80. letech minulého století a výrazně změnila heavy metalovou scénu: I ze svědectví členů kapely je zřejmé, že kapela zpívá a hraje o tom, čím žije a čemu věří. Po dlouhé pauze mezi lety 1992-2001 je znovu zpět, navíc s výborným albem Murder the Pride. 22. ledna ji můžete vidět na vlastní oči v pražské Retro Music Hall. Zájemcům o kapelu doporučujeme výborný a přehledný článek Pavla Šupola.

Píseň Call on you si můžete prohlédnout i na videoklipu. Tomu říkám nářez :-)

 

 

Inside of me there is a lonely place
Sometimes I just don't know it's there
But when I'm all alone
That's when I have to face...

[Bridge]
The part of me that needs someone
To be by my side that's when I call on...

Ref
You, You make my life complete
You give me all I need
You help me through and through
I'm calling on you

I can't explain just what You do to me
My love grows stronger everyday
You give me love, You give me company
And when I have to face the rain
You bring sunshine into my life

[Ref]
[Solo]
[Ref]

3. Richard Čanaky, No tak poď

Slovenský gospelový zpěvák a kulturista, kterého mnozí znáte z koncertu na setkání mládeže v Klokotech (mimo jiné pro ně složil i hymnu Hledám vás), zpívá o svém vztahu k Bohu. Říká: "Hudba se stala terasou, ze které mohu křičet a zpívat o tom, co Bůh pro mne udělal. Vím, že křesťanství není pohádkovým příběhem, ale reálnou skutečností, ve které se vyplatí žít." Více informací o Ríšovi i jeho svědectví naleznete na stránkách http://richardcanaky.sk/.

Hlasovat můžete pomocí našeho formuláře do neděle 17. ledna.

Zobrazeno 1404×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio