Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

Hrozen, Šatlava nebo Adrian Snell? Kdo získá vaši přízeň?

26. 2. 2010 12:22
Rubrika: Šmrncparáda | Štítky: hudba

V dalším dílu Šmrncparády nasazujeme nově písně Adriana Snella, skupiny Šatlava a skupinu Hrozen, která postupuje z minulého kola. Písničky si můžete přeposlechnout z audioarchivu, k hlasování slouží formulář.

1. Hrozen, Probíhejte Jeruzalém

Skupina Hrozen se zformovala ve Frýdku-Místku kolem autora Mirka Přikryla v roce 1995. Zúčastnila se několika prestižních festivalů, natočila dvě cédéčka a dvě kazety. Od roku 2006 nekoncertuje. Skupina pořádá vlastní festival Svatý Jan Session ve Frýdku. Mirek Přikryl vede Chapelu, která obstarává hudební doprovod při Charismatických konferencích. Hostující bubeník Hroznu Honza Kováč vede v současnosti Credenc. Nabízíme postní inspirativní píseň Probíhejte Jeruzalém a sviťte.

 

2. Šatlava, Pojď dál

Skupina Šatlava, která je velice oblíbená, obzvlášť na Přibyslavsku, odkud  pochází, vydává nové CD s názvem Monolit. Kapela hraje pět let a nové CD má už staršího bratříčka Čas je v nás, které vyšlo v roce 2007.

 

 

 

3. Adrian Snell, Simon, Carry My Cross

 

Adrian Snell velice často koncertuje v České republice. Má k naší zemi blízký vztah, možná i proto, že jeho manželka studovala v Brně. Jeho tvorba osciluje mezi moderní a vážnou hudbou. Nevyhýbá se závažným sdělením a dokáže velice jasně tato sdělení interpretovat. Píseň Simon, carry my cross pochází z jeho Pašijí.

 

Simon Carry My Cross

On their way to the execution grounds they came across a man from Cyrene in Africa. Simon was his name, and forced to carry Jesus' cross.

Jesus
Simon, carry my cross
It's so heavy
They beat me till I fell
My strength has gone
And now I need your help.

It's hard to follow this through
But it's something I have to do
This death I die for you
For I love you more
Than you will ever know, ever know.

Simon, go back to the crowd
They've gathered to watch me die
It will be over soon
A few hours more
And then you will be free, be free.

Zobrazeno 1142×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio