Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

Peníze, KaPři a Blbec k večeři. Nesmysl? Nikoli. Šmrnc!

3. 2. 2010 12:56
Rubrika: O nás

Tentokrát s můžete se Šmrncem vypravit na KaPry. Udici ale raději nechte doma, tihle kapříci se chytají na mikrofon a jejich domovinou jsou vlny Radia Proglas. Společně se Sabinou se vypravíme do divadla, kde podávají Blbce k večeři. Čeká nás také povídání o penězích. Jak vznikly? Jak s nimi nakládat? Poslouchejte ve středu 3. února ve 22 hodin. Poté kdykoli v audioarchivu.

V sobotu 30. ledna proběhlo v prostorách Biskupského gymnázia na Barvičově ulici v Brně tradiční setkání KaPrů, tedy kamarádů Proglasu. Tito dobrovolníci pomáhají pracovníkům rádia udržovat kontakty s posluchači. Právě díky  osobním vztahům s nimi může Proglas fungovat takovým způsobem, jaký znáte - tedy bez reklam, s cílem vytvářet společenství, v jehož středu stojí Kristus. Společenství, v němž má každý člověk své místo. Ve Šmrncu se představí v současnosti nejmladší kamarádka Prolgasu, které je něco mezi patnácti a dvaceti lety (u dam se přece věk neprozrazuje :-), Anežka ze Žarošic.

Hru Francise Vebera Blbec k večeři uvádí činohra Městského divadla Brno. Zhlédla ji také Sabča Hauserová a posluchačům Šmrncu nabídne své postřehy.

Často řešíme otázku, co dělat, když peníze nejsou: jak vydělat, jak vystačit s málem. Je také ale dobré ptát se, co s penězi, když jsou. Žijeme ve společnosti, která se už dávno nepočítá mezi chudé. Jak ale s penězi nakládat? Jsou peníze pro člověka, nebo člověk pro peníze? Povídat si budeme s Petrem Kaňovským, který nasbíral zkušenosti ve světě vysokých financí. Přiblíží nám, jak peníze vznikly a proč jim lidé často podléhají.

Zobrazeno 854×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio