Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

Šatlava vítězí ve Šmrncparádě potřetí za sebou

18. 3. 2010 11:25
Rubrika: Šmrncparáda | Štítky: hudba , Proglas
Druhou kapelou, která sklidila tři vítězství ve Šmrncparádě za sebou je přibyslavská Šatlava. O vaše hlasy tentokrát bojuje s novou skladbou. Má ovšem schopné konkurenty. Neváhejte tedy a hlasujte do Šmrncparády: do neděle 21. března pomocí následujícího formuláře.

1. Johny Cash, Were you there

Postní píseň známá i z našich křesťanských zpěvníků. Byl jsi tam, když byl křižován můj Pán?  Johny Cash (1932-2003) byl americkým zpěvákem, kytaristou a skladatelem. Svým rozsahem zasáhl i do dalších žánrů. Podle mnoha hudebních kritiků se stal jedním z nejvýznamnějších amerických zpěváků dvacátého století. Tématy mnoha Cashových písní jsou smutek a bolest, ale také naděje a vykoupení.

Můžete si prohlédnout i padesátiletý videozáznam této písně.

 

2. Kamil Střihavka, Děj se vůle tvá

Slavné pražské představení muzikálu Jesus Christ Superstar Andrew Lloyd Webbera a Tima Rice přilákalo na příběh o posledních dnech Pána Ježíše tisíce lidí. Mnozí z nich se o něm vůbec poprvé dověděli něco více. Z muzikálu, ideálního v postní době, nabízíme baladu Děj se vůle tvá, modlitbu osamoceného Krista z Getsemanské zahrady.

Můžete srovnat nahrávku s Ianem Gillanem (Deep Purple) nebo s Kamilem Střihavkou.

 

3. Šatlava, Mosty

 

Přibyslavské Šatlavě měníme píseň. Z nového alba Monolit nabízíme tentokrát rychlejší skladbu Mosty. Bude stejně úspěšná jako trojnásobný vítěz, píseň Pojď dál?

 

 

 

 

Zobrazeno 1119×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio