Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

Jak misijně působit? Především odvážně!

23. 4. 2010 13:05
Rubrika: Zpravodajství | Štítky: misie , Proglas , rozhovor

Diskuze o víře přímo na náměstí, veřejné promítání filmu Ježíš na faře, otevřený kostel, do něhož mladí misionáři zvou večerní a noční návštěvníky diskoték či hospůdek, tak probíhal minulý víkend v západočeském Tachově. Lámete si někdy hlavu nad tím, jak misijně působit? "Především odvážně, hlavní je nebát se," odpovída s úsměvem plzeňský dominikán P. Jan Rajlich, který společně se skupinou mladých přijel Tachovským vyprávět o Kristu a o životě z víry.

Ostýchali byste se jen tak za někým přijít a začít vyprávět o víře? Možná měli podobné pocity také mladí misionáři v Tachově. Proto jsme s nimi navázali telefonické spojení a zeptali se Marušky, Pavla a Míši. Poslechněte si jejich odpovědi (audio MP3)jejich odpovědi.

Skupinu měl na starosti dominikán P. Jan Rajlich. Od něj jsme se dozvěděli, že tachovský misijní víkend byl už několikátým v řadě. Otec Rajlich mimo jiné řekl (audio MP3)mimo jiné řekl: "Pro mě bylo velkým překvapením, že lidé nejsou tolik nastavení proticírkevně, jak jsem si myslel. Je dobré přiznávat rovnou, že jsme katolíci. Vždycky se najde určité množství lidí, kteří jsou rádi, že jsme je navštívili, že měli příležitost s námi promluvit."

Zobrazeno 1166×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio