Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

Očima českého studenta: Pro Portugalce Fatima hodně znamená

13. 5. 2010 17:52
Rubrika: Rozhovory

Papež Benedikt XVI. se vypravil do Portugalska, aby ve Fatimě oslavil 93. výročí zjevení Panny Marie. Se Šmrncem jsme vyrazili za ním. Petr Hladík, student Fakulty informatiky brněnské Masarykovy univerzity, strávil v Portugalsku několik měsíců na studijně-pracovním pobytu. Jaké jsou jeho postřehy o životě v nejzápadnější evropské zemi?

Až půl milionu poutníků se ve výroční den zjevení ve Fatimě shromáždilo při mši svaté, již sloužil papež Benedikt XVI. Ten jim kromě jiného řekl: "Přišel jsem do Fatimy, abych se radoval z Mariiny přítomnosti a její mateřské ochrany. Přišel jsem do Fatimy, protože k tomuto místu dnes směřuje putující církev, která je podle úmyslu jejího Syna nástrojem evangelizace a svátostí spásy. Přišel jsem se do Fatimy, abych se spolu s Marií a s mnoha poutníky modlil za naše lidstvo soužené bídou a utrpením."

Ve Šmrncu jsme hovořili s Petrem Hladíkem, který má s Portugalskem a Portugalci osobní zkušenosti. O Fatimě řekl: "Je to opravdu místo, kde i lidé, kteří nechodí pravidelně na bohoslužby nebo mají velké výhrady vůči církvi, tak tam jezdí a modlí se. Na druhou stranu pro mnoho Portugalců je stále problém přijmout tu skutečnost zázraku." Celý rozhovor s Petrem si můžete poslechnout zde (audio MP3)zde.

Zobrazeno 1200×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio