Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

55. kolo Šmrncparády

13. 1. 2011 13:39
Rubrika: Šmrncparáda

Nabízíme vám další kolo Šmrncparády. Oboroh, Nebend nebo Flyleaf? Jen jedno z těchto jmen zazní i v příštím Šmrncu. Které to bude? Rozhodněte! Hlasovat můžete pomocí Formuláře do neděle 16. ledna 2011. Celý pořad Šmrnc si můžete poslechnout v  Audioarchívu na stránkách Proglasu.

 

1. Oboroh, Advent

Už klasická skladba Oborohu z roku 1997. Vítěz minulého a předminulého kola. Můžete si prohlédnout i její text nebo noty na stránkách Barvínkova zpěvníku.

Videoklip k této písni najdete zde.

 

2. Nebend, Poslední list

Brněnská folková skupina Nebend hraje převážně zhudebněnou poezii. Její album Poslední list obsahuje jak písně s jasným duchovním poselstvím, tak civilnější poetické obrazy. My nabízíme báseň Vladimíra Holana Poslední list, kterou zhudebnil Martin Raus. Můžete si jí poslechnout na Bandzone. O CD skupiny můžete tento týden také soutěžit. Podrobnosti najdete v rubrice Soutěž.

 

3. Flyleaf, All about me

Texaská skupina Flyleaf vznikla kolem zpěvačky Lacey Mosley, která prošla bouřlivým dospíváním, zkušenostmi s drogami, ale i konverzi ke křesťanství. O názvu skupiny říká: "Slovíčko „flyleaf“ je ve slovníku definované jako: obal, vrchní strana, stránka na začátku nebo na konci knihy. Flyleaf  je tedy prázdná strana na začátku knihy, je to strana věnování. Místo, do kterého napíšete svůj vzkaz někomu, komu knihu dáváte a to je to o čem naše songy jsou - osobní zprávy, věnování, než celý příběh začne.

Píseň All aroud me si můžete prohlédnout ve videoklipu.

 

Zobrazeno 959×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio