Můžete nás slyšet každou středu ve 22 hodin na Radiu Proglas.

Jde se na KaPry aneb Jak můžete pomoci Proglasu

5. 2. 2010 16:14
Rubrika: Rozhovory | Štítky: Klub Proglasu

Kde se loví KaPři? Přece na Barvičově ulici v Brně, nejlépe v době, kdy se zde koná setkání Kamarádů Proglasu. Zaznamenali jsme vynikající úlovek: na mikrofon jsme nalákali nejmladší známou KaPřenku. A co vy? Nechytáte se? Potom si nechte vysvětlit, co to vlastně takový KaPr je.

 

Kamarád Prolgasu, neboli KaPr, je posluchač-dobrovolník, který nabídne svůj volný čas a pomáhá pracovníkům Proglasu udržovat kontakt s ostatními posluchači. Právě díky  osobním vztahům s nimi může Proglas fungovat takovým způsobem, jaký znáte – tedy bez reklam, s cílem vytvářet společenství, v jehož středu stojí Kristus. Společenství, v němž má každý člověk své místo.

Ve Šmrncu se představila v současnosti nejmladší KaPřenka, které je něco mezi patnácti a dvaceti lety (u dam se přece věk neprozrazuje :-), Anežka ze Žarošic. O své službě řekla: "Mám pod sebou 36 rybiček. Vezmu na procházku pejska, projdu se po dědině, poroznáším Zpravodaje. Občas mě nějaká tetička, jedna z mých rybiček, pozastaví, zeptá se mě, jestli by mohla donést nějaké peníze na Prolgas. Je to pro mě taková zábava, dělám to ráda."

Dobrovolné spolupracovníky Proglasu stále hledáme. Na mnoha místech po celé České republice zůstává i nadále spousta lidí, s nimiž komunikujeme pouze skrze poštu anebo telefon. Máte chuť pomoci? Nebojte se přihlásit. Pro inspiraci si můžete pročíst Aktualizovaný seznam (sešit MS Excel)aktualizovaný seznam míst, kde KaPry hledáme. Možná je mezi nimi i vaše bydliště.

Kamarády Proglasu má na starosti naše kolegyňka Jarka Lukasová. Podrobnosti se můžete dozvědět, když si poslechnete náš rozhovort. Jarko, co nám ke KaPrům řekneš (audio MP3)řekneš?

Zobrazeno 1454×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio